niedziela, 20 lipca 2014

Sezon ogórkowy i przetwory

Lato w pełni, w mojej kuchni jak co roku królują świeżo ukiszone ogórki. Przymierzam się też do dżemu z czarnej porzeczki. Nie wiem jak Wy, ale zaczynam być w nastroju do sporządzania zapasów na zimę.


Poniżej zdjęcie idealnej (jak dla mnie) domowej spiżarni wygrzebane w necie. W moich blokowych warunkach nierealna, ale pomarzyć warto :-)))


Pozdrawiam
polKa

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam domowe ogóreczki, po prostu uwielbiam ! :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie tak ma cała rodzina :-)

      Usuń
  2. Oj taka spiżarnia by się przydała każdej pani domu :)
    Ogóreczków sama jeszcze nigdy nie robiłam. Przedwczoraj jadłam kupne, ale to nie to samo :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie spróbuj sama zrobić to naprawdę proste i wiesz co jesz.

      Usuń
  3. O rany chyba muszę posprzątać w swojej spiżarce:-) a ogóreczki domowej roboty bezcenne:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ta spiżarnia jest moim natchnieniem... :-)

      Usuń
  4. super ta spiżarnia, no mamy sezon ogórkowy w pełni, trzeba korzystać.

    OdpowiedzUsuń
  5. a ja bardzo mym chciała mieć miejsce na takie smakołyki :)))

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...